Bestuur

Alef Dekker

Voorzitter

Alef is vanuit verschillende rollen bij allerlei profit en not-for-profit organisaties beroepsmatig actief geweest. Als werknemer (en de laatste anderhalve decennium als zelfstandige) is hij werkzaam geweest als projectleider, coördinator, directeur, consultant, trainer, coach, adviseur en onderzoeker. Zijn werkterrein is en was vaak werkgelegenheid, leren en ontwikkelen, sociale vernieuwing, human resources, kwaliteit en veiligheid. Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid en creativiteit heeft hij initiatieven genomen voor nieuwe activiteiten op verschillende terreinen en is hij in verschillende functies betrokken geweest bij de Gouden Voedselfabriek (redden 60.000 Friese gouden bloemkolen), de R-Denkers (revitalisering industrieterrein), Serious Ambtenaar (Serious Request), Burgemeester Harmsmaschool (MBO onderwijs), Caparis (sociale werkvoorziening) en Friesland College (College Company, studentenbedrijven).

Mees van den Bergh

Penningmeester

Mees is theatermaker, dramadocent en manusje van alles binnen projecten die haar aanspreken in de richting van theater maar ook zeker daarbuiten, zo ook Stichting Thuishaven. Op dit moment is ze werkzaam als productieleider van project Anders!, een muziektheater project voor mensen met en zonder beperking. Daarnaast is ze werkzaam op het Harens Lyceum als drama docent. Eerder heeft ze heeft gewerkt op meerdere locaties van scholengemeenschap Piter Jelles in Leeuwarden, gaf ze spel- en  toneellessen aan jong en oud bij verschillende instanties, o.a. De Podiumschool in Leeuwarden, Akkrumer Dreamtheater en Stichting kinderopvang Friesland. Naast het lesgeven is Mees ook actief als regisseur en productieleider, ze regisseerde in de zomer van 2018  de voorstelling: “Een nacht in de Sint Janskerk’ op Terschelling, een voorstelling die onderdeel was van het overkoepelende project Under de Toer van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Ook schreef en regisseerde ze meerdere voorstelling voor Operettekoor Animato, wederom in Leeuwarden. Als productieleider is ze o.a. werkzaam geweest bij theatergezelschap Tryater.

Jurgen Bakker

Secretaris

Vanaf 2005 is Jurgen werkzaam als zelfstandig filmmaker onder de naam Blikopener Mediaproducties. Hij bedenkt en maakt korte films, portretten en documentaires. Zo ontwikkelde hij in 2016 samen met collega Thom Verheul een documentaire voor NPO2 over Gerard Smit; een hersenwetenschapper die de diagnose Alzheimer kreeg. Een intiem portret van hem en zijn familie, gefilmd over de loop van 2,5 jaar. Daarnaast werkt hij in opdracht aan commercials en promotiefilms voor TV en web voor klanten in zowel binnen- en buitenland. Daarbij werkt hij graag samen met een vakkundig team van zelfstandige collega’s zoals audiostudio’s, ontwerpers en (stem)acteurs. Naast zijn werk als filmmaker is hij actief als animator en illustrator. Zowel in opdracht als het ontwikkelen van eigen werk. Een verhaal tot leven brengen middels een treffend beeld of animatie is voor hem één van de meest belonende ervaringen denkbaar.

nl_NLDutch